Orosz-ukrán háború: meghalt a harcban két kárpátaljai magyar katona

Forrás: AFP/Anatolii Stepanov -
Orosz-ukrán háború halott kárpátaljai magyarok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két kárpátaljai, egy ungvári és egy munkácsi magyar katona is életét vesztette az Ukrajna védelmében folytatott harcokban – írja a karpatlaja.ma.

A portál azt írja: a 29 éves Kis Sándor az ukrán haditengerészetnél szolgált, Ocsakovnál esett el, két gyermeket hagyott maga után. A másik áldozat, a munkácsi Bilak Vaszil mindössze 22 éves volt.

Forrás: AFP/Anatolii Stepanov

Az orosz hadműveletek eddig 198 ember halálát okozták, köztük három gyermekét - közölte Viktor Ljasko egészségügyi miniszter szombaton. A Facebookon közzétett bejegyzésében a tárcavezető arról is tájékoztatott, hogy a halálos áldozatokon kívül 1115 sebesültje is van a támadásoknak, köztük gyermekek is.

Klicsko később a Telegram üzenetküldő portálon tudatta, hogy a metró leállította a közlekedést, és kizárólag óvóhelyként működik. Pénteken a menedékként használt kijevi metróban hozta világra egy 23 éves nő a gyermekét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.