"Az én férjem halt meg" - Elcsukló hangon nyilatkozott az elhunyt magyar katona özvegye

Forrás: AFP/Sergei Supinsky -
Oroszország Ukrajna háború hősi halott Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború áldozat katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oroszország múlt csütörtökön indított támadást Ukrajna ellen. A háború szinte azonnal éreztette a hatását Magyarországon is, ugyanis kárpátaljai magyarok, és határmentén élő ukránok menekülnek a borzalmak elől. A magyarok pedig igyekeznek minden segítséget megadni a rászorulóknak.

Az orosz-ukrán háború alig pár nap alatt rengeteg áldozatot követelt, és sajnos nem csak katonák, hanem civilek is meghaltak a harcokban. Az emberek az óvóhelyekké alakított metrómegállókban, pincékben keresnek menedéket. Az egyik kijevi megállóban született meg a háború első babája is.

A magyar hadsereg ugyan kimarad a harcokból, de Kárpátalján élő, magyar származású katonák részt vesznek a háborúban. Ketten sajnos már el is estek a harcmezőn. Az egyikük özvegye megtörten beszélt férje elvesztéséről.

– mesélte a Borsnak elcsukló hangon Kis Sándor tengerész özvegye, aki szerint férje áldozata nem volt hiábavaló.

Rég nem látott katonai konfliktus zajlik Európában Forrás: AFP/Sergei Supinsky

"Sándor a gyermekei békéjéért áldozta életét. Hiszem, nekem már nincs más feladatom, mint az, hogy megőrizzem az emlékét, és a két kisfiunk álmát megvalósítsam. György és Vaszelij örökké emlékezni fog az édesapjára. Erről gondoskodom."

– mondta még a gyászoló özvegy.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, ide kattintva megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.