Megdöbbentő részletek láttak napvilágot az LGT gitárosának haláláról

Forrás: MTI/Bara István -
gyilkosság titkosszolgálat gitáros Barta Tamás LGT
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban az a hír járta, hogy Barta Tamás, az LGT legendás gitárosa öngyilkos lett, azonban egy titkosszolgálati jelentés szerint nem önként vetett véget az életének.

A Belügyminisztérium III/II-5C. alosztályának egyik, most nyilvánosságra került jelentése szerint gyilkosság áldozata lehetett a legendás zenész, Barta Tamás halálához.

A Siess haza, vár a mama című film készítői bukkantak rá a dokumentumra, amikor anyagot gyűjtöttek a filmhez. Az iratot Szigorúan titkos! és Különösen fontos! megjegyzéssel látták el, és egy Bornemissza nevű ügynök – akinek kiléte ismeretlen – és Lestány Tibor rendőr hadnagy megbeszélésének írásos változatát tartalmazza. A találkozóra 1982. február 24-én került sor a Budapest Szállóban - írja a Blikk.

legendás magyar gitárosok, barta tamás, lgt, nincs a képen: radics béla és bencsik sándor Forrás: MTI/Bara István

A jelentésből kiderült, hogy Bornemissza a magyar maffia akkori vezetőjével, Szendrő Öcsivel is találkozott, de nem látták szívesen. A maffiavezér emberei ugyanis az ügynökből rá fegyvert szegezve próbálták kiszedni, ki küldte őt, de végül szabadon engedték.

Így például a hazaérkezését megelőzően gyilkolták meg Barta Tamást, az LGT volt szólógitárosát. Barta a disszidálását követően Szendrő egyik vállalkozásánál állt alkalmazásban, de néhány hónapja bejelentette önállósulási szándékát. Szendrőék ebbe nem egyeztek bele, s döntöttek végleg Barta sorsáról. Ebből az derül ki, hogy hogy Barta Tamást meggyilkolhazták, amiért nem szeretett volna többé Szendrő Öcsi rendelkezésére állni.

Nemrég horrorisztikus esetről írtunk: a megözvegyült nagymama meggyilkolta albérlőit, majd a holttesteket a kertben ásta el

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.