A koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség arra, hogy Fülöp hercegnek egy számára méltó szentmisén állítsanak emléket. A korlátozásoknak köszönhetően csak most kerülhetett sor a tavaly elhunyt herceg szertartására, ahol szinte mindenki ott volt, aki számít a brit királyi családban.

Ketten viszont hiányoztak. Nem jelent meg Harry és Meghan sem, a távolmaradásuk pedig óriási felháborodást váltott ki a britek körében. A hercegi pár népszerűsége folyamatosan csökken, főleg a hónapokkal ezelőtti tévéinterjú óta, amelyben rossz színben tüntették fel a királyi családot. Az anyag nem várt fordulatot hozott, hiszen drasztikusan lecsökkent a szimpatizánsaik száma, míg megnőtt az elutasítottságuk az anyaországban.

A távolmaradásuk pedig csak olaj volt a tűzre. A Fülöp herceg emlékére rendezett szentmisén még az az András herceg is megjelent, akit nemrég kitagadott a családból saját édesanyja, II. Erzsébet, ugyanis több nő is szexuális erőszakkal vádolta meg a férfit. Ezek fényében rengetegen támadják Harryt és Meghant.

Ingrid Seward királyi szakértő úgy véli, Harry és Meghan hallgatása rendkívül beszédes, hiszen nem küldtek virágot, nem írtak hivatalos közleményt, de még egy fotót sem osztottak meg saját közösségi médiás felületeiken a szertartás napján.

A kegyetlen igazság az, hogy nem akartak részt venni a megemlékezésen. Bunkók és durvák. És ezt Harrynek is tudnia kellett. Vagy, ha ő nem is tudta, Meghan biztosan

– idézte a Bors Sewardot.