Ennyi ideig nyújt védelmet a Pfizer emlékeztető oltása

Forrás: AFP/Jorge Guerrero -
CDC covid emlékeztető oltás koronavírus Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legfrissebb kiszivárgott információk szerint nem kell sietni a negyedik oltás beadatásával. 

Magyarországon már a negyedik koronavírus elleni oltást is felvehetik azok, akik szükségesnek érzik, de kiderült, hogy nem feltétlenül kell sietni az oltás beadatásával. A legfrissebb információk az izraeli Tel Hashomer Kórház által végzett tanulmányból származnak. Ott azt az eredményt kapták, hogy a Pfizer harmadik, emlékeztető oltása akár 9-10 hónapig hatásos lehet a beadása után.

Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Ugyan a kutatás módszertanáról egyelőre nincsenek információk, de azok, akik részt vettek a tanulmányban, azt mondták a Channel 12-nek, hogy a harmadik adag után több antitest alakult ki, mint az előző oltásoknál. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál a betegeknél, akik Pfizer emlékeztető oltást kaptak, 93 százalékkal kisebb volt a kórházi kezelés kockázata, 92 százalékkal kisebb a súlyos betegség kockázata, és 81 százalékkal kisebb volt a COVID-19 okozta halálozás kockázata azokhoz képest, akik csak az első két injekciót kapták meg - írja a BestLife Online.

Természetesen ettől függetlenül vannak, akiknek szükséges lehet a negyedik oltás. Arról, hogy kik számára javasolt, Rusvai Miklós számolt be korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.