Rusvai Miklós virológus elárulta, kinek van szüksége negyedik oltásra

Forrás: Facebook/Rusvai Miklós -
vakcina interjú COVID-19 covid oltás Rusvai Miklós Covid-19 elleni védőoltás covid kezelése Covid-19 vírus negyedik oltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Nem mindenkinek van rá szüksége, de van, akinek muszáj lesz beadatnia a negyedik oltást is.

A Blikknek adott interjút az ismert virológus, melyben elmondta, hogy a negyedik oltás egy lehetőség, de nem mindenkinek lesz rá szüksége. Aki azonban 80 felett van, vagy szerzett immunhiányos betegséggel küzd, valamilyen társbetegsége van, vagy a közelmúltban lett várandós, és a harmadik oltást 4-6 hónapja kapta, mindenképpen javasolt beadatni a negyedik oltást is.

Rusvai Miklós virológus, egyetemi tanár, az MTA doktora. Forrás: Facebook/Rusvai Miklós


Ám nem mindenkinek kell kivárnia a harmadik oltás után ezt az időt, például a magas vérnyomással küzdő cukorbetegek a betegségük súlyosságától függően korábban is beadathatják a negyedik vakcinát.

Az elismert szakember, aki az első három oltást már megkapta, nem fog negyediket kérni, mivel ő nem szenved semmilyen betegségben. Úgy gondolja, a harmadik oltással rendelkező, a betegségen azóta átesetteknek sincs szükségük újabb adag oltóanyagra, mivel a betegség maga is immunizál.

Rusvai Miklós arra a kérdésre, hogy melyik vakcinát adassuk be magunknak, azt mondta: „Ha valakinél a harmadik oltás nem járt különösebben kellemetlen mellékhatásokkal, célszerű ugyanazt beadatni negyedszerre, ami a harmadiknál kiállta a próbát."

Covid-oltás: Szlávik János elárulta, mi a legrosszabb forgatókönyvhttp://www.life.hu/egeszseg/20220104-covidoltas-szlavik-janos-elarulta-mi-a-legrosszabb-forgatokonyv.htmlMiközben a járványhelyzet még nem indokolja, hogy szükséges legyen a negyedik oltás, sokan mégis azért kampányolnak, hogy fel lehessen venni az újabb dózist. Az ismert szakértő, Szlávik János szerint azonban ez a legrosszabb forgatókönyv. Egészség--Másodszor lett covidos Majoros Hajni: "Reméltem, hogy többet nem találkozunk, mivel akkor keményen megküzdöttünk, és az oltásokkal is felvettük a harcot ellened!"http://www.life.hu/egeszseg/20220101-masodszor-lett-covidos-majoros-hajni.htmlMsodszorra is elkapta a koronavírust Majka felesége, Majoros Hajni. Az Instagramon közölte követőivel, hogy egyedül tölti a szilvesztert. EgészségOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.