Szlávik János fontos bejelentést tett a koronavírus-mutációkról

Fotó: Koncz Márton - Origo -
járvány Szlávik János koronavírus-mutáció koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan mutálódik. Szlávik János most arról nyilatkozott, mi várható a továbbiakban. 

A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan változik, gyengül, és egyre enyhébb megbetegedést okoz, így valószínű, hogy idővel az influenzához hasonló, időszakos vírussá válhat - mondta Szlávik János az M1-en csütörtökön.

Szlávik János Fotó: Koncz Márton - Origo

A szakember elmondta: úgy tűnik, hogy a koronavírus mutációiban leginkább a vírus szaporodási képessége módosul, azaz egyre könnyebben terjed, de ezzel együtt enyhül a betegség lefolyása. Hozzátette, mivel rengetegen kaptak már oltást a világon, és sokan estek át a betegségen, az újabb hullám már enyhébb lesz, mint a korábbiak.

Ugyanakkor a gyógyszergyártók folyamatosan dolgoznak olyan vakcinákon, amelyek védelmet nyújtanak egy esetleges hatodik hullám ellen - írja a Ripost.

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.