"Szép volt és jó, de nem kell már ez az életembe" - Szörényi Leventének nem hiányzik a színpad

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Szörényi Levente Illés együttes születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 26-án ünnepelte hetvenhetedik születésnapját Szörényi Levente, az Illés együttes frontembere. Már évekkel ezelőtt visszvonult a színpadtól, és azt mondja, nem is hiányzik neki.

"A színpadi ügynökségemmel még foglalkozom, de magára a színpadra már nem megyünk. Ez már sok szempontból nem aktuális és egyáltalán nem is hiányzik. A legkisebb kultúrházaktól kezdve a nagy stadionokig volt már rengeteg előadás, nagyon szép volt és jó, de nem kell már ez az életembe, elég volt. Szembe kell nézni azzal, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet überelni: ez az alkotás legnagyobb nehézsége" - mondta a legendás zenész, aki szerényen ünnepelte meg a születésnapját.

77 éves lett Szörényi Levente Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Korábban mindig volt nagy ünneplés, de az elmúlt két évben ez elmaradt, pedig tulajdonképpen most már nem lenne akadálya. Viszont úgy vettem észre, nincs meg az a berögződés, hogy lefoglaljunk egy különtermet egy étteremben és oda meghívjuk az egész családot. Ettől függetlenül valószínűleg a hétvégén a szűk családi körrel alkotunk valamit" - mondta a Blikknek Szörényi, aki saját boraival kínálja majd meg a vendégeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.