Hordóba rejtett holttestet találtak egy leapadt tóban

hordó Mead-tó holttest Hoover-gát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hordóba rejtett holttest került elő az aszályos időjárás miatt jelentősen leapadt nevadai Mead-tóból, az Egyesült Államok egyik legnagyobb víztározójából.

A Colorado-folyón a Hoover-gát megépítésével létrehozott óriási víztározó annyira kiszáradt, hogy Las Vegas ellátásához már az Arizonába is átnyúló Mead-tó mélyebb részeiről szivattyúzzák a vizet. A hatóságok a vízszint csökkenésével további hasonló felfedezésekre számítanak.

A hordót csónakázók vették észre vasárnap délután. A Nemzeti Park Szolgálat emberei ezt követően találták meg Hemenway kikötő közelében. A hordóban lévő személyes tárgyak arra utalnak, hogy az illető több mint 40 évvel ezelőtt, az 1980-as években halt meg - mondta el a helyi rendőrség szóvivője, aki a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árult el több részletet az ügyről.
A rendőrség a Nevadai Egyetem szakértőinek segítségét is kikéri annak megállapításához, hogy a hordó mikor kerülhetett a vízbe, a halott személyazonosságát pedig a Clark megyei halottkémi hivatal próbálja megállapítani.

A Mead-tó és a Powell-tó az Egyesült Államok legnagyobb, mesterségesen kiépített víztározói, egy olyan vízhálózat részei, amely több mint 40 millió ember, őslakos törzsek, mezőgazdaság és ipar vízellátását biztosítja Arizonában, Kaliforniában, Coloradóban, Nevadában, Új-Mexikóban, Utahban, Wyomingban és a déli határon túl, Mexikóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.