Visszafordítottak egy repülőgépet: hihetetlen baki miatt kellett leszállnia a pilótának

Forrás: Albrecht Fietz/Pixabay -
repülő baki repülőgép kényszerleszállás kiképzés másodpilóta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ritka, hogy a légiirányítás a rossz időjárási körülmények, vagy műszaki meghibásodás miatt arra kéri a pilótát, hogy szakítsa meg a repülést és forduljon vissza. Az egyik brit gép kapitánya azonban meglepő indok miatt döntött a visszatérés mellett.

A Virgin Atlantic járata Londonból tartott New York felé, és már negyven perce a levegőben volt, amikor a kapitány kénytelen volt visszafordítani a gépet a szigetország felé. Menet közben derült ki ugyanis az, hogy a másodpilóta még nem fejezte be a kiképzését, így nem is repülhetett volna. A repülőgép Írország felett járt, amikor Amerika helyett ismét a brit főváros felé vette az irányt.

Forrás: Albrecht Fietz/Pixabay

A gép a londoni Heathrow reptéren hosszasan várakozott a kifutón, mire sikerült egy tapasztalt másodpilótát találni. A járat végül a tervezettnél három órával később ért az Egyesült Államokba. Az utasok rendkívül dühösek voltak, míg magát a helyzetet roppant kínosnak nevezte az egyik szemtanú – írja a Blikk a Daily Mail cikke nyomán.

Idén nem ez az első furcsa eset, februárban például egy kígyó miatt kellett megszakítani az egyik repülőgép útját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.