Kígyó miatt szakította meg útját egy repülőgép: a a mennyezeti világítás burkolata alatt látták meg az utasok

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
kígyó repülőgép maláj leszállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megváltoztatta útirányát és a legközelebbi repülőtéren szállt le egy maláj repülőgép, amelynek fedélzetén egy kígyót fedeztek fel a lámpaburkolat alatt.

Az AirAsia légitársaság Kuala Lumpurból a Borneó-szigetre, Tawauba tartó repülőgépén

a mennyezeti világítás burkolata alatt látták meg az utasok a tekergő hüllő jellegzetes sziluettjét.

A kapitány úgy döntött, hogy nem várják meg, míg a Borneó keleti részén fekvő repülőtérre élnek, inkább leszállnak a Tawautól 900 kilométerre nyugatra fekvő Kuchingban, hogy kifüstölhessék a kígyót és esetleges társait a fedélzetről.

Kígyó miatt szakította meg útját egy maláj repülőgép - A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A "nagyon ritka" múlt heti incidens megtörténtét hétfőn maga a fapados légitársaság is megerősítette, hangoztatva, hogy az utasok és az utaskísérők egy pillanatig sem voltak veszélyben. Az utasok egy másik járattal folytatták útjukat.

Az esetről készült és az internetre felkerült videó a Kígyók a fedélzeten című 2006-os amerikai akcióthrillert juttatta a nézők eszébe; ebben Samuel L. Jackson FBI-ügynökként kerül csapdába egy mérgeskígyókkal teli repülőgépen - írta az AFP.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.