Az egész család lebukott a dílerkedéssel Salgótarjánban: új pszichoaktív anyagot terítettek

Forrás: Shutterstock -
Salgótarján díler drogkereskedelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy család mindhárom tagja kábítószerrel kereskedett Salgótarjánban, ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt ellenük új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A kábítószeres bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi és élettársa 2019 októberében Budapestre utaztak, hogy a rendszeres vásárlók kiszolgálása érdekében drogot vásároljanak - közölték.
Egy ismeretlentől új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert vettek, és visszaindultak Salgótarjánba. Ott azonban megállították őket a rendőrök, és a nő táskájában megtalálták a több mint 160 gramm fehér színű, porszerű, kristályos anyagot tartalmazott. Erről később bebizonyosodott, hogy etil-heptedron nevű, új pszichoaktív anyag.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A vádlottak sofőrjének szervezetéből drog volt kimutatható, ezért neki bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt kell felelnie. Vádat emelt az ügyészség a férfi lánya ellen is, aki rendszeresen értékesített bódító hatású anyagot egy kazári vevőjének, míg 2020 decemberében tetten nem érték. Az ügyészség a fogyasztója ellen is vádat emelt.

Az apát, az elsőrendű vádlottat az ellene megindult büntetőeljárás sem tartotta vissza: 2020 decemberében 13,6 gramm etil-hexedront adott el 20 ezer forintért egy vevőjének. Az ügyészség a többszörös visszaeső férfi, az élettársa és a férfi - kábítószeres bűncselekmény miatt már büntetett - lánya esetében is szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte. A férfinek 4 év fegyház-, a lányának 3 év börtönbüntetést indítványoztak. Az asszonyra - ha beismeri tettét - 2 év, 5 évre felfüggesztett szabadságvesztést kértek, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványoztak az ügy másik két vádlottjára is - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.