Szívszorító: kórházban sínylődik a magatehetetlen férfi, mióta felesége elhagyta

betegség szklerózis multiplex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angliai Sandwellből származó, Csehországban élő Philip Curtis élete 2012-ben vált pokollá, miután elvesztette állását, ezért neje elhagyta.

A férfi 1995-ben költözött Csehországba barátnőjével, akit később feleségül is vett. 2012-ben azonban a férfi állás nélkül maradt, ezután kettejük kapcsolata is megromlott, továbbá Curtis 2002-ben diagnosztizált szklerózis multiplexe is rohamosan súlyosbodni kezdett.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

Curtis jelenleg egy hospice-házban fekszik, jelenleg csak a jobb karját képes mozgatni, pedig szerencsétlenségére pont balkezes. A nehéz sorsú beteg a Mirrornak panaszolta el, hogy alig törődnek vele, szinte enni sem tud, és rendszeresen hullanak mellőle a páciensek, ez pedig lelkileg nagyon megviseli őt. Fél, hogy egyedül fog meghalni, mivel exfelesége nem látogatja, családja nincs, se pénze hazautazni, illetve egy éven belül az útlevele is le fog járni.

Curtis már felvette a kapcsolatot a Vöröskereszttel és a helyi brit nagykövetséggel, és bár ők mindent megtesznek, hogy segítsenek neki, sajnos önerőre is szüksége lenne a hazajutáshoz. Barátai már elkezdtek szervezni számára egy online gyűjtést az útiköltségre, ám a teljes összegnek egyelőre csak a töredékét sikerült összeszedniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.