Továbbra is jogosítvány nélkül vezet a fiú, aki barátját küldte halálba autóbalesetével

Forrás: police.hu -
Szabadegyháza haláleset autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2021 májusában Szabadegyházán az akkor 16 éves D. Csaba ittas állapotban elkötötte szülei kocsiját, barátaival útnak indult, majd rövidesen elvesztette uralmát a jármű felett, halálos balesetet okozva meggondolatlanságával.

Az útról lesodródott autóból az egyik fiú kirepült és a helyszínen meghalt, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek. A mindössze 14 éves korában elhunyt Jocó édesapja állítja: a mai napig rendszeresen látják vezetni Csabát, akinek még mindig nincs jogosítványa, illetve felelősségre sem vonták az eset miatt.

A kép illusztráció. Forrás: police.hu

Bár a szabadegyházai lakosok szinte követelték, hogy legalább annyi tisztesség legyen a felelőtlen fiatalban, hogy a családjával kifizesse a temetést, ezt nem tette meg.

„Érthetetlen, hogy a hatóság miért nem tesz semmit ellene. Szabadegyházán mindenki tudja, hogy semmibe veszi a törvényeket. Ha kiteszem a lábamat az utcára, azt kérdezgetik tőlem, hogy mikor tesznek már végre valamit a rendőrök? Vajon arra várnak, hogy megint megöljön valakit? Elképesztő!” – fakadt ki József, majd hozzátette, hogy Csaba az elmúlt időszakban több lopási ügybe is belekeveredett, de alig néhány órát kellett a rendőrségen töltenie.

A Bors megkeresésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az alábbi nyilatkozatot tette az üggyel kapcsolatban:

„A fent említett személlyel kapcsolatban a Gárdonyi Rendőrkapitányságon lopás, lopási kísérlet, valamint halált okozó közlekedési baleset okozása miatt büntető-, továbbá az eset kapcsán engedély nélküli járművezetés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárás is indult."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.