Az Aldi Magyarország július 1-jétől kizárólag magyar dinnyét vesz át a biatorbágyi raktárában, így napokon belül valamennyi üzletében hazai görög-és sárgadinnyét kínál a vásárlók számára.

Az idei évben az Aldi Magyarország exportlehetőséget is biztosít a magyar dinnyetermelőknek: a Hofer szlovéniai hálózatának kínálatába kerülhet be a kiváló minőségű magyar dinnye, áll a cég közleményében. Ez azt jelenti, hogy a magyar dinnyetermelőket nemcsak belföldi, hanem exportlehetőséggel is támogatja az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

Az Aldi magyarországi piacra lépése óta, amikor csak teheti, hazai forrásból szerzi be az üzleteiben kapható élelmiszereket a 2021 őszén hozott döntése értelmében,

100 százalékban csak magyar frisshúst kínál állandó kínálatában, továbbá 65 alapvető tejtermék is kizárólag hazai feldolgozóüzemekből jut el az áruházak polcaira.A nyári főszezonban a vállalat zöldség-és gyümölcskínálatának 80 százaléka magyar forrásból érkezik, így napokon belül csak a kiváló minőségű, hazai forrásból származó dinnyét árul az üzleteiben.

Az Aldi kínálatában évek óta kétféle sárga-, és háromféle görögdinnye kapható. A sárgadinnye kedvelői a klasszikus, narancsszínű hússal rendelkező CANTALOUPE és a köznyelvben cukordinnyeként emlegetett, fehérhúsú GÁLIA közül választhatnak. Görögdinnyéből a klasszikus sötétzöld, a magnélküli és a sárgabélű változat várja majd a vásárlókat.

Forrás: pixabay.com

A vállalat tavaly több mint 4000 tonna magyar görögdinnyét és 1000 tonna sárgadinnyét értékesített, az elmúlt években legtöbbször két számjegyű mértékben növelték dinnyeértékesítésüket - közölték az MTI-vel.

Akárcsak az Aldi, a Lidl is kizárólag magyar dinnyét fog árulni. Az áruházlánc 2013-ban indította el a „Lidl a magyar beszállítókért" programot, amelynek eredményeképpen több mint 450-re emelkedett a vállalat magyar beszállító partnereinek száma. Az áruházlánc teljes élelmiszer-beszerzésének közel 60 százalékát a több száz milliárd forint értékben beszerzett magyar termékek teszik ki.