Megrázó képsorok: a Bükkben már az utolsó csepp vízért küzdenek az állatok

Forrás: Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület -
Bükk Bükk-hegység szárazság erdőtűz kiszáradt patak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas rombolást végzett múlt hétvégén az erdőtűz a Bükkben. A tűzoltóknak sikerült ugyan megfékezniük a lángokat, de számtalan fa megsemmisült és a zöldfelület egy része is kiégett. Nem ez az egyetlen probléma most a hegységben.

A napok óta tartó extrém hőség nemcsak az embereket, hanem a természetet és a benne élő állatokat, növényeket is megviseli. A csapadékhiány pedig a termőföldek mellett az erdőkben is gondot okoz, ugyanis sok vízfolyást az esővíz is táplál. Ennek hiányában elkezdtek kiszáradni azok a folyóvízek, melyek az egyetlen éltető forrást jelentik az erdei állatok számára.

Forrás: Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület

A kiszáradt kis és közepes vízfolyásokról, valamint az utolsó csepp vízért érkező állatokról a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület osztott meg megrázó képeket a Facebookon. A csapat elmondása szerint a nagyobb patakok kivételével szinte minden vízforrás elapadt a Bükk erdeiben.

A több mint hatvan képből álló fotósorozatot ide kattintva tudjátok megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.