Kiderült, mennyit keres Gulácsi Péter: egy vagyont vihet haza a sztárkapus

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Martin Rose -
RB Leipzig magyar válogatott focista foci fizetés kapus Gulácsi Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiemelt figyelem övezi a sportolók fizetését, legfőképp a focisták keresetét. Az átigazolások során eurómilliók röpködnek és az átlagember számára felfoghatatlan nagyságú összegekért rúgják a bőrt a sztárjátékosok. A magyarok bevételeiről azonban nem sokat hallani.

A napokban azonban kiszivárgott a lipcsei együttes tagjainak fizetése, és ez az a csapat, melyben több magyar is játszik. Az egyikük a hazai válogatott kapusa, Gulácsi Péter, aki már hét éve erősíti az RB Leipzig keretét. Gulácsi viheti haza a legtöbbet a csapat magyar játékosai közül, ő évi hatmillió eurót, közel 2,5 milliárd forintot keres.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Martin Rose

Nem sokkal van elmaradva tőle a lipcsei alakulat másik két magyar sportolója, Szoboszlai Dominik és Orbán Willi sem, ők egyaránt 4,5 milliió eurót (1,8 milliárd forintot) vihetnek haza évente – írta a Ripost. A lap kiemeli, hogy a csapat kimagaslóan jól teljesített idén, ugyanis a Bajnokok Ligája-főtáblát érő helyen végeztek a bajnokságban, megnyerték a Német Kupát és eljutottak az Európa-liga elődöntőjéig is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.