A magyar futball és az Újpesti Dózsa egykori ünnepelt sztárjának távozása az egész országot megrázta. A 45-szörös válogatott labdarúgó 67 évesen, tüdőgyulladásban hunyt el szombaton a Honvédkórházban.

Törőcsik egészségi állapotáról az utóbbi években szinte csak rossz hírek érkeztek: tavaly agyműtéten esett át, és a koronavírus-fertőzést is elkapta. 

Budapest, 1984. október 27. Törőcsik András (b, Újpesti Dózsa) kapura lő Rubold Péter (j, Ferencváros) mellől az Újpesti Dózsa-Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzésen a Népstadionban (2002-től Puskás Ferenc Stadion). A végeredmény 2:0.Forrás: MTI/Németh Ferenc

„Csütörtökön belázasodott, hívtak a budakeszi rehabilitációs intézetből, hogy átszállítják a központi belgyógyászatra, a Honvédkórházba. Ott megvizsgálták, kiderült, tüdőgyulladása van, amire antibiotikumokat kapott. De annyira le volt már gyengülve a szervezete, hogy nem élte túl a betegséget.Mindössze az vigasztal, hogy csendben, szenvedés nélkül hunyt el a testvérem – mondta a Blikknek Törőcsik Éva, a sportlegenda nővére, aki hozzátette, hogy bár öccse az utóbbi hónapokban nagyon lefogyott, nem volt előjele a halálának.

„Az étvágyára nem volt panasz, és a lehetőségekhez képest mozgott is, a kórházi és a saját masszőre folyamatosan foglalkozott vele. Rajtam, a fián és a menyén kívül is sok barát, korábbi játékostárs látogatta, május 1-jén, a születésnapján még nagy összejövetel is volt a tiszteletére.

Nagyon fáj az elvesztése, de erőt ad az elképesztően sok üzenet, részvétnyilvánítás, amit kaptam. Mindenkinek köszönjük, hogy ennyire szerették Andrást

– fogalmazott Éva.