Pánikhangulat Dabason: kiengedték a börtönből a férfit, aki lefejezett egy 12 éves gyereket

gyilkos gyerekgyilkos börtön kiszabadult Dabas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány nappal ezelőtt engedték ki azt a férfit, aki még 1995-ben brutálisan végzett egy 12 éves kisfiúval Dabason. A férfit tette után először 10 év börtönre ítélték, majd miután kiengedték, ismét lecsapott. A városban jelenleg pánikhangulat uralkodik.

A férfi először 1995 decemberében, 17 éves korában gyilkolt, akkor egy 12 éves kisfiúval végzett Dabason. Tettéért 10 év börtönre ítélték, majd feltétesen szabadlábra helyezték. Nem sokkal később azonban ismét megtámadott egy szintén 12 éves gyereket, akit egy erdős területre csalt azzal az indokkal, hogy segítsen neki megkeresni a kiskutyáját. Egy bozótos területen a fiatalt fenyegetni kezdte egy késsel, majd fojtogatta. Csak a fiú lélekjelenlétén múlt, hogy el tudott menekülni támadója elől. A férfit akkor emberölési kísérlet miatt ítélték el, most azonban ismét szabadult.

Illusztráció Forrás: Getty Images via AFP/Ezra Shaw

A megtámadott fiú családja az RTL Híradónak kamerán kívül elmondta, nem örülnek annak, hogy a férfi visszaköltözött a városba, azt pedig nem is értik, hogy két ilyen súlyos bűncselekmény után egyáltalán hogyan szabadulhatott ki a börtönből. Több helyi lakos pedig arról beszélt, hogy féltik, és nem merik egyedül utcára engedni a gyermekeiket, és elbeszélgettek velük arról, mi a teendő, ha mégis bajba kerülnének.

A kialakult helyzet miatt a városvezetés lakossági fórumot hirdetett keddre, amin a polgármester és a rendőrség is részt vesz.

"A lakossági reakció emberileg érthető, ugyanakkor tanácsos megfelelő helyén kezelni ezt a szituációt, semmiképpen sem lenne jó, ha pánikhangulat alakulna ki" - idézi a Blikk az RTL által megkérdezett kriminológust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.