Megdöbbentő dolgot állít egy kutató: akár eddig is élhet majd az ember

Forrás: Shutterstock -
ember élet kutatás emberi élettartam
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokféle kísérletet végeztek már arra vonatkozóan, hogy miként lehetne visszafordítani vagy akár teljesen megállítani az öregedést. Egy brit biológus szerint megvan rá az esély, hogy az ember előbb vagy utóbb akár 200 évig is élhet.

Egy brit kutató szerint a szenolitikumnak nevezett gyógyszercsoport előbb-utóbb felmutathat majd olyan készítményeket, amik nemcsak lassítják az öregedést, hanem eleve hosszabb élettartamot biztosítanak.

Andrew Steele szerint ezen a területen is zajlanak már kutatások, amik főként arra összpontosítanak, hogy miként lehet blokkolni a szöveti funkciókat lebontó sejteket – írta meg a BGR.

Megdöbbentő dolgot állít egy kutató: akár eddig is élhet majd az ember Forrás: Shutterstock

Az oldal azt írja, hogy a tudósok ezeket öregedő sejteknek is nevezik, mivel az életünk egy bizonyos pontján leállnak az osztódással. Amikor ez megtörténik, a rosszabb/öregebb sejtek elkezdenek felhalmozódni. Ez a folyamat, ami felszabadítja azokat a vegyületeket, amik végeredményben gyorsítják az öregedést is.

Steele úgy gondolja, hogyha a szenolitikus gyógyszerek közt létezne egy olyan, ami leállítaná e a sejtek működését, akkor a felszabaduló vegyületek problémája is megszűnhetne.

A brit biológus szerint előbb-utóbb eljuthatunk oda, amikor az emberi élettartam már 200 évben lesz mérhető. Ez persze nem mostanában valósulna meg, de a legtöbb ilyen elképzelést lehetetlen megvalósítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.