Végső búcsút vettek a Kis-Dunába fulladt fegyőrtől - Zih Dávidot várandós felesége zokogva kísérte utolsó útjára

Dunába fulladt temetés gyász kutyakiképző Zih Dávid fegyőr hamvasztás végső búcsú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A temetésen több száz volt kollégája rótta le tiszteletét. 

Ahogy azt a Life.hu korábban megírta, július 4-én a büntetés-végrehajtás két munkatársa, Zih Dávid és Szabó László szolgálati kutyák kiképzése közben életét vesztette.

Forrás: Shutterstock

A tragikusan fiatalon, 29 évesen elhunyt Zih Dávid bv. őrmester 2017. szeptember 1-jén szerelt fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol foglalkoztatási felügyelőként dolgozott. 2021. december 1-jétől kutyavezetőként teljesített szolgálatot a Márianosztrai Fegyház és Börtönben, ahol kétszer is intézetparancsnoki jutalmazásban részesült.

Munkáját kiemelkedő szorgalommal, elszántan végezte, az állatok iránti szeretet és a hivatástudat motiválta őt - mondta a temetésen a fiatal szakemberről Szukov Dávid büntetés-végrehajtási alezredes, a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnokának helyettese - írja a Frissmédia.

Zih Dávidtól Kisvárdán vettek végső búcsút, közös gyermeküket váró párja zokogva kísérte végső útjára szerelmét, akinek hamvait egy fehér, szívalakú urnába zárták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.