Majomhimlő - Kiterjesztik a beoltható személyek körét, már nem csak a laborok munkatársai és kontaktszemélyek vehetik fel a védőoltást Ausztriában

védőoltás Ausztria majomhimlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztriában kiterjesztik a majomhimlő elleni védőoltással beoltható személyek körét - jelentette be kedden az osztrák egészségügyi minisztérium.

Az osztrák Nemzeti Oltási Testület (NIG) legfrissebb ajánlása szerint a jövőben az egészségügyi személyzet mellett a kockázati csoportba tartozó személyek is részesülhetnek védőoltásban. Az osztrák egészségügyi tárca ennek megfelelően kiterjesztette a beoltandó, illetve beoltható személyek körét a majomhimlő-vírussal kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókra és laborszemélyzetre, valamint a több szexuális partnerrel kapcsolatban álló, 18 év feletti személyekre, különösen a meleg férfiakra, akik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint rizikócsoportot alkotnak.

Ausztriában kiterjesztik a beoltható személyek körét Forrás: Twitter / Updatednews

Eddig az oltást az orthopoxvírusokra szakosodott laborok munkatársai, kontaktszemélyek és azok vehették igénybe, akik olyan térségben élnek, ahol több esetet is regisztráltak. Christian Posch, a hietzingi klinika bőrgyógyászati osztályának vezetője a Die Presse című lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy a hivatalosan regisztrált 217 fertőzötthöz képest a valódi szám jóval nagyobb lehet.
Mindazonáltal az osztrák egészségügyi hatóságok szerint nincs szükség a teljes lakosság immunizálására a majomhimlővel szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.