Meztelen fotókat küldött beteg kisfiáról az orvosnak az aggódó édesapa, letiltotta a Google

Forrás: Shutterstock -
fotó kisfiú Google orvos beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az aggódó édesapa beteg kisfiáról küldött meztelen képeket az orvosnak, hogy segítséget kérjen tőle, a Google azonban letiltotta a fiókját.

A San Franciscóban élő Mark egy nap észrevette, hogy valami nincs rendben gyermekével. Fia nemi szerve megduzzadt és fájt, ezért az apa lefotózta a problémát, hogy nyomon tudja követni a helyzet alakulását, majd ezeket elküldte a gyermek orvosának. Az orvos a képek alapján antibiotikumot írt fel, de a fotók megjelentek a felhőben is.

Két nappal később a Google úgy találta, hogy a fotók súlyosan sértik az irányelveket, és akár illegális is lehet gyermek szexuális zaklatása és kizsákmányolása bűntettben, így letiltották az édesapa fiókját.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Mark ezután felülvizsgálatot kért, és elmagyarázta, mi történt pontosan, azonban a Google még így is úgy döntött, nem állítja vissza a letiltott fiókot - írja a New York Times.

Az apa elvesztette az e-mailjeit, az összes elérhetőségét, az összes fotóját, lényegében mindent, ami el volt mentve a fiókjában, és a Google-fiókját is teljes egészében letiltották. Hiába vett új telefonszámot egy másik szolgáltatónál, a belépésekhez szükséges biztonsági kódokat nem tudta megszerezni, így a digitális életének nagy részét elvesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.