Rusvai Miklós elárulta, kell-e tartani attól, hogy a járvány miatt ismét bevezetik az online oktatást

fotó: Talán Csaba -
járvány online oktatás iskolabezárás Rusvai Miklós koronavírus vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt két évben rengeteg diák volt kénytelen saját otthonából, online tanulni, amely ugyan hatalmas szabadsággal járt, de hatalmas terhet is rótt rájuk, a szülőkre és az iskolákra egyaránt. Ez lehet a járványt követően az első év, amikor újra a régi rend szerint zajlik majd az oktatás.

Sok szülő azonban tart attól, hogy a koronavírus visszatér, az újabb hullám miatt ismét bezárnak az iskolák, és visszatérnek az online oktatáshoz. A Ripost megkereste Rusvai Miklós vírusszakértőt, hogy kiderítsék, mekkora esély van arra, hogy a covid ismét berobban?

fotó: Talán Csaba

"Idén egy kicsit későbbre tolódik az őszi járványhullám kezdete, mivel a nyáron is volt egy járványhullám, ami most van lecsengőben. Azzal, hogy a nyári hullám ennyire sokáig kitolódott, a vírus nagyon sok mindenkit megfertőzött. Ezzel immunitást szerzett a lakosság nagy része. Körülbelül kétmillió ember biztos, hogy átesett a vírusfertőzésen a kora tavaszi és a nyári járványhullámban."

– mondta a Ripostnak a Rusvai Miklós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.