Rossz hírt közölt Rusvai Miklós: ősszel újabb járványhullám várható

fotó: Talán Csaba -
járvány Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők szerint őszre várható a koronavírus-járvány újabb felerősődése, a mostani variáns ugyanis fertőzőbb, mint az előzőek, de enyhébb tüneteket okoz.

Újabb koronavírus-járványhullám várható ősszel a szakemberek szerint. Már most is sokan betegek, a jelenlegi variáns egyik mutációja fertőzőbb, mint a korábbiak voltak. Viszont enyhébb megbetegedést okoz, az oltottak megfázásszerű tünetekkel vészelik át. A mostani, enyhébb hullám augusztusra csökkenni fog, ősszel viszont újra megerősödhet a vírus.

Rusvai Miklós virológus szerint a járvány őszre felerősödik fotó: Talán Csaba

"A vírus most kihasználja azt a lehetőséget, hogy a világ kinyitott" - mondta Rusvai Miklós virológus. Úgy véli, az elmúlt nyarakhoz képest a fertőzés most nem tűnt el, hanem jelen maradt és fertőzőképesebb, mint a korábbi változatok. "Egy még fertőzőképesebb változat jött létre, ez az omikronnak a BA4-es, BA5-ös változata, ami most kering" - mondta a Tényeknek a szakember. Szerinte augusztusra csökken a fertőzöttek száma, ősztől viszont valószínűleg újabb hullám várható majd. Korábban Zacher Gábor pedig arról beszélt, hamarosan biztosan ismét kötelező lesz a maszk viselése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.