Így van most Lerch István: öt éve egymás után kétszer kapott agyvérzést a legendás zenész

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
agyvérzés Lerch István állapota Lerch István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt évvel ezelőtt alig pár hónap leforgása alatt kétszer került súlyos, életveszélyes állapotba Lerch István. Számtalan nagy magyar sláger szerzőjéről és billentyűséről az orvosok lemondtak, felesége azonban kitartóan ápolja és látni, ahogy a közel hetvenéves művész állapota javul.

Lerch István a két agyvérzést követően két életmentő és egy korrekciós koponyaműtéten is átesett, és közel 40 hetet töltött kórházban. Felesége, Enikő a nap 24 órájában mellette van, vigyázza, ápolja a szeretett férfit, akin látszanak a javulás apró, de annál is fontosabb jelei.

– mesélte Enikő a Blikknek. Lerch felesége hozzátette, szerelmére mai napig nagy hatással van a zene, és bár lebénult, bal kezével újra zongorázni kezdett. Muszáj gyakorolnia, tornázni a rendszeres ülés és fekvés miatt, de István lelkesen csinálja a gyakorlatokat. Hiába azonban minden, ha segítség alig akad.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

– sorolta István felesége, aki azonban nagyon hálás Horváth Charlie-nak, Solti Jánosnak, a barátoknak és a rajongóknak, akik mai napig kitartanak a zenész mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.