Újabb agyvérzést kapott Lerch István

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Lerch István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január elején mentő szállította kórházba a zenészt, agyvérzést kapott. Lerch István már jobban volt, amikor tavasszal újabb vérömleny keletkezett az agyában, így mindent elölről kellett kezdenie, amit hosszú hetek kemény munkájával és a gyógytornász segítségével elért.

"Reagál ugyan a külvilágra, de azon kívül, hogy dallamokat dúdol, nem tud kommunikálni. Ráadásul kapott egy kórházi fertőzést is, hetekig antibiotikumos kezelésre szorult" – nyilatkozta a Blikknek Kassai György, a férfi unokatestvére.

Lerch István Forrás: MTI/Kollányi Péter

"A vérömleny nagyon lassan szívódik fel az agyában, állandó ellátásra van szüksége, hiszen enni sem tud egyedül. Mindennap forgatni kellene az ágyon, nehogy felfekvések alakuljanak ki a testén. Erre azonban a belgyógyászat négyágyas kórtermében nincs kapacitása az ott dolgozó néhány nővérnek. Ezért is szeretnénk, hogy egy vidéki intézménybe szállítsák, ahol megfelelő körülmények várják, és már jelezték, hogy fogadni tudják" – tette hozzá Kassai, és azt is elmondta, ebbe István feleségének is bele kell egyeznie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.