Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak egy nőt, akinek a gyermeke az együtt alvás miatt halt meg

együttalvás Gondatlanságból elkövetett emberölés anya gyermek együttalvás a gyerekkel emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emeltek egy ohiói anya ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és gyermekek veszélyeztetésének vádjával, miután újszülöttje együttalvás következtében meghalt. A nőnek a második gyermeke halt meg ugyanabból az okból. 

A 23 éves, Cincinnatiben élő Brook Hunter szoros fizikai érintkezésben aludt 6 hetes gyermekével. Ohio megerősítette a hírt a The Postnak.

Az anya első gyermeke tavaly halt meg az együttalvás következtében, akkor elmondták neki, milyen veszélyek fenyegetik a babát, ha egy ágyban alszik vele – mondta el Amy Clausing, a Hamilton Megyei Ügyészség ügyészhelyettese a New York Postnak.

Illusztráció Forrás: BSIP via AFP/AMELIE BENOIST / IMAGE POINT FR/Amelie Benoist / Image Point Fr

Mivel Brook Huntert korábban figyelmeztették, az ügyészek emberölésnek tekintik második gyermekének együttalvás következtében bekövetkezett halálát.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia a szülőknek azt javasolja, kerüljék az együttalvást 4 hónaposnál fiatalabb gyerekek esetén, mert ebben a korban 5-10-szer nagyobb a csecsemőhalál kockázata. A szervezet szerint az amerikai szülők körében egyre inkább terjedő szokás miatt nagyobb a veszélye az alvással összefüggő haláleseteknek, mint amilyen például a hirtelen csecsemőhalál szindróma, a véletlen fulladás, vagy annak kockázata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.