Elhunyt a legendás színész és operaénekes, Maros Gábor: utolsó hónapjait kórházban töltötte

Forrás: Shutterstock -
halál gyász színész Maros Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
75 éves korában, kedd hajnalban hunyt el Maros Gábor. A színészt hónapok óta kórházban ápolták, mivel két agyvérzésen is átesett.

Maros Gábor a 75. születésnapját is a kórházban töltötte. A színművész már szeptemberben is kórházi kezelésre szorult, barátai és kollégái nagyon aggódtak érte. Maros prózai szerepei mellett a zenés műfajokban is otthonosan mozgott, nemzetközi turnéi során Bécsben, Sydney-ben, New Yorkban és Jeruzsálemben is fellépett. A színész háromszor házasdott: első feleségétől, Bencze Ilonától egy lánya született, második feleségétől, Fekete Györgyitől szintén egy lánya, harmadik felesége, Mária 20 évvel fiatalabb nála.

Maros Gábor tavaly nyáron sztrókot kapott, de miután rendeződött a házassága, szépen felépült belőle. Azóta nem sokat lehetett hallani felőle, még közeli barátait is váratlanul érte a halála. Harsányi Gábor így nyilatkozott:

A színész és operaénekes jó barátja, Agárdi László a Blikknek beszélt arról, hogy Marosnak az elmúlt időszakban két agyvérzése volt.

"Szegény Gábor az utóbbi hónapokban nagyon sokat szenvedett. Pár hónappal ezelőtt kapott egy enyhe agyvérzést, azóta kórházban volt. Volt rehabilitáción Pécsett, szépen épült is fel, de nemrég újra átesett a sztrókon, amiből már nem tudott felépülni. Lebénult, nem tudott beszélni és az állapota is folyamatosan romlott."

A színészt nagyon megviselte barátja halála, és sajnálja, hogy Gábor nem kaphatta meg azt az elismerést, amire egész életében vágyott.

Maros Gábor Forrás: Maros Gábor / facebook / Maros Gábor facebook oldala

Jó ember volt, de a sikert és a bukást is nehezen tudta feldolgozni. Szerepekre már nem vágyott, de arra igen, hogy önálló estjeivel továbbra is felléphessen. Elismerést viszont nem kapott, pedig nagyon megérdemelte volna, és ő is várta. Néhány kollégával többször felterjesztettük őt Jászai Mari-díjra, de sajnos nem jártunk sikerrel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.