Megnézi az elhunytak Facebook-profilját ez az orvos, mielőtt közli a hírt a családdal

Forrás: Shutterstock -
halál profil gyász Facebook orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi posztot tett közzé egy amerikai orvos. A doktor ugyanis különleges rituálét alakított ki, ezáltal könnyebb számára közölni a szomorú hírt a családtagokkal, hogy gyermekük életét vesztette.

Senki sem irigyli azokat a rendőröket vagy orvosokat, akiknek közölniük kell egy halálhírt a családtagokkal. Ez mindkét félnek nehéz. Az indianapolisi St. Vincent Kórház sürgősségi osztályának egyik orvosa ezért kitalálta, hogyan tudna még empatikusabb és megértőbb lenni, hogyan tudná segíteni a gyászoló szülőket, rokonokat.

Dr. Louis M. Profeta, mielőtt közli a szomorú hírt, rákeres az áldozatokra a Facebookon, hogy minél jobban tudatosítsa magában: nem egy "névtelen halott", hanem egy egykoron álmokkal, célokkal rendelkező ember fekszik előtte az asztalon.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

"Tudod, most fogom megváltoztatni az életüket – mármint az anyukádét és az apukádét. Körülbelül öt perc múlva soha többé nem lesznek ugyanazok. Soha többé nem lesznek boldogok. (...) Tartozom a szüleidnek annyival, hogy megtudjak rólad valamit, mielőtt bemegyek hozzájuk. Mert most... csak dühös vagyok rád, azért, amit magaddal tettél, és azért, amit velük fogsz tenni" – írja posztjában a doktor, aki kifejti, azért dühös az áldozatokra, mert az esetek többségében óvatlanság, felelőtlen viselkedés okozza a halálukat.

– idézi az EgészségKalauz a doktor posztját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.