Magatehetetlen ember halt meg egy garai lakástűzben: már csak a holttestét találták meg

Forrás: shutterstock -
halál lakástűz Gara
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Bács-Kiskun megyében, Garán füstöl egy épület, amelyben egy magatehetetlen ember is van.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Kossuth Lajos utcai sorházhoz. A tűzoltók az egyik lakásban egy korábbi tűz még parázsló nyomait és egy holttestet találták. A tűzeset áldozata nagy valószínűséggel füstmérgezést szenvedett. A lakás egyik huszonnégy négyzetméteres szobájában korábban az ágy, ágynemű és ruhák égtek. Az izzó részeket a tűzoltók eloltották.

Nem zárható ki, hogy a tüzet az ágyban dohányzás okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Mindez megelőzhető, ha füstérzékelőt helyezünk el a lakásban. Az eszköz 85 decibeles hangerővel jelzi a tüzet annak kezdeti szakaszában, amikor még könnyen meg lehet fékezni, vagy a tűzoltókat hívni - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.