Iskolai kísérlet során sérült meg több kisdiák és egy tanár is

kémia kísérlet iskola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy egyelőre meg nem nevezett kémiai kísérlet során szereztek égési sérüléseket egy sydney-i (Ausztrália) iskola tanulói hétfőn, a helyi idő szerint 13:00-kor (greenwichi középidő szerint hajnali kettőkor).

A BBC értesülései szerint a bemutató a Manly West Public School udvarán zajlott, a szél pedig a 10-11 év közötti tanulókra fújt valamilyen maró anyagot.

Két gyereket súlyos égési sebekkel szállítottak kórházba, kilenc társuknak pedig felszíni sérülései lettek a baleset következtében. A kísérletet vezető tanár enyhébb sérüléseket szerzett.

Az első információk szerint a tudományos prezentációhoz többek között szódabikarbónát és denaturált szeszt használtak fel, ezért sokan azt feltételezték, hogy a tanerő a híres tűzkígyós kísérletet akarta bemutatni nebulóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.