Ma lenne 56 éves Olvasztó Imre, az Indul a bakterház Bendegúza

Olvasztó Imre öngyilkosság tragédia Indul a bakterház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majdnem tíz éve már, hogy öngyilkos lett az ország talán legismertebb Bendegúza, azaz Olvasztó Imre. A gyerekszínészből lett nyomdász nem tudott volna felesége és gyermekei nélkül élni, ezért menekülhetett a halálba.

Az 1980-ban bemutatott Indul a bakterházban ismerte és szerette meg az ország Olvasztó Imrét. Talán ő maga sem gondolta, hogy micsoda karrierje lesz, hiszen árvaként kezdte az életét: nem ismerte a szüleit, és azt sem tudta, vannak-e testvérei. Hároméves volt, amikor örökbefogadták, és nem sokkal később választották ki Bendegúz szerepére.

A film után több szerepet is ajánlottak neki, játszott is néhány alkotásban, de végül mégsem színész lett belőle. Nyomdászként találta meg a számítását, és felnőve családot alapított. Két házasságából négy gyermeke született, ám a színészi múltját sosem tudta maga mögött hagyni, ez is bizonyítja, hogy a legkisebb gyermekét híres filmszerepe után Bendegúznak nevezték el.

Második házassága azonban megromlott, és amikor a felesége közölte vele, hogy el akarja hagyni, Imre összeomlott, mivel a Blikk szerint nem tudott volna imádott kisfia nélkül élni. Fontolgatta az öngyilkosságot, végül 2013 júliusában saját kezűleg vetett véget az életének. Autójával egy erdős területre hajtott és felakasztotta magát egy fára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.