Dohányzol? Jobb, ha abbahagyod: ennyivel emelik meg hamarosan a cigaretta árát

Forrás: Shutterstock -
válság cigaretta dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hagyományos és az új típusú dohánytermékek jövedékiadó-terhét tervezik megemelni a jövő évben az Európai Unióban. Ha ez megtörténik, akkor egy doboz cigaretta ára jövőre akár 700-800 forinttal emelkedhet Magyarországon.

A jövő évben emelni tervezik a hagyományos és az új típusú dohánytermékek jövedékiadó-terhét: már folyamatban van a dohánytermékekről szóló 2011. évi uniós irányelv aktualizálása: ennek keretében a hevített dohánytermékek és az elektromos cigaretta adóztatását is a hagyományos cigaretták adóterheléséhez kötnék.

Dohányzol? Jobb, ha abbahagyod: ennyivel emelik hamarosan a cigaretta árát Forrás: Shutterstock

Az erősebb elektromos cigarettákra 40 százalékos, a gyengébbekre 20 százalékos, a hevített dohány-termékekre pedig 55 százalékos jövedéki adót vetnének ki.

Ha ez megtörténik, akkor egy doboz cigaretta ára jövőre akár 700-800 forinttal emelkedhet Magyarországon.

A legutóbbi KSH-adatokból az is kiderül, hogy jelenleg egy doboz cigaretta ára 1900-2000 forint körül mozog – közölte a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.