December első hetében megérkezik a borús, csapadékos, tavaszias időjárás, és az ország egyes területein lesz, ahol 12 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn a Dél-Alföldön némi napsütésre számíthatunk, azonban az ország nagy részén marad a borult, párás, szürke időjárás. A déli óráktól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, a délkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Kedden eleinte erősen felhős, vagy borult égre számíthatunk: többfelé lesz eső (a hegyekben havas eső), majd nyugat felől csökken a felhőzet, és délután már csak a keleti tájakon lesz csapadék. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. +6, +7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan rétegfelhős idő lesz, északnyugat felől egyre nagyobb területen napsütéssel. Elszórtan záporeső, a hegyekben havas eső előfordulhat. Reggel 0, délután 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön napközben fokozatosan beborul az ég, ködfoltok is képződnek. Délutántól egyre több helyen várható eső, a hegyekben havazás, havas eső. A délkeleti szél gyenge marad, 2-7 fok valószínű.

Csapadékos idővel robban be a december.Fotó: Major Kata - Origo

Pénteken sokfelé lehet köd, ködszitálás reggelre; majd dél felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik, és sokfelé lesz kiadós eső. A hőmérséklet 5-13 fok közé enyhül, a keleties szél megélénkül.

Szombaton a nap első felében többfelé valószínű további eső, akár jelentős mennyiségben, majd délután átmeneti csapadékszünet lehet. 10 fok körüli enyheség várható, az északnyugati szél megerősödik.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és újabb csapadék érkezik, mely már egyre nagyobb területen lehet havas eső, vagy hó. Mindössze 2-5 fok valószínű délután - írja  a köpönyeg.