Eladja üzleteit és kivonul az Aldi: már meg is van, melyik cég veszi át a boltokat

Forrás: Belga via AFP/Thierry Roge -
Aldi Nord Reitan Retail Dánia REMA 1000
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy norvég kiskereskedelmi vállalat veszi meg a dán Aldi-üzletek jelentős részét, valamint átveszik három elosztóközpont üzemeltetését.

Az Aldi Nord 188 boltot működtet Dániában, melyek közül 114-et megvett a norvég tulajdonú Reitan Retail. A vállalat 330 üzlettel már eddig is jelen volt az országban, ezzel a tranzakcióval azonban az általuk fenntartott REMA 1000 válik Dánia legnagyobb élelmiszerbolt-láncává.

Forrás: Belga via AFP/Thierry Roge

A német Aldi Nord teljesen kivonul a dán piacról, és arra a fennmaradó nyolc országra összpontosítanak majd, ahol még jelen vannak. Hazánk nincs a listában, ugyanis az Aldi Magyarország az Aldi Süd leányvállalata. A dániai kivonulás során a 2800 dolgozóból 1200-at elbocsátanak – írja az ESM Magazine.

Az Aldi a hatvanas években vált ketté, amikor a két tulajdonos, Karl és Theo Albrecht összeveszett a cigeratták értékesítése miatt. Egyikük szerette volna, hogy áruljanak, a másik nem, és végül ez a nézeteltérés vezetett a kenyértöréshez, valamint az Aldi Nord és Süd megalapításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.