Négy vetélés után végre édesanyává válhatott, mégsem örülhet a kisbabájának

Forrás: Shutterstock/Iryna Inshyna -
betegség édesanya vetélés rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya megrázó vallomást tett. Hiába született meg a gyermeke, mégis a pokolban érzi magát.

Mark és Roxanne Hollamby izgatottan várták, hogy végre szülők lehessenek, azonban amikor négy babavesztés után megszületett a "csoda" babájuk, Lara, az álom rémálommá vált. Az édesanyánál choriocarcinomát diagnosztizáltak az orvosok, ami a rák egy gyorsan növekvő formája.

"A legrosszabb, hogí távol vagyok a legjobb dologtól, ami valaha történt velem" - mondta az anya a Mirrornak. "Megszültem a tökéletes csodát, majd a pokolba kerültem."

"Lehetséges, hogy a Lara babától vagy egy korábbi terhességtől visszamaradt szövetek váltak rákossá" - mondta a férj, Mark.

Forrás: Shutterstock/Iryna Inshyna

A 40 éves Roxanne négy babát veszített el Lara előtt, és autoimmun betegségben is szenved. Azt mondja, hogy krónikus fájdalma elfedte a rák korai jeleit, ezért csak akkor fordult orvoshoz, amikor már súlyos szívdobogása volt.

A férj a család segítségével ápolja Larát, miközben Roxanne kórházban van. Szerencsére a Charing Cross Kórház orvosai szerint Roxanne-nak nagy esélye van a gyógyulásra. A kezelési idő a testének a kemoterápiára adott válaszán alapul, de a kezeléssel kapcsolatban problémák léptek fel.

Roxanne-nál neutropénia alakult ki, amely a kemoterápia gyakori, de aggasztó mellékhatása. Alacsony a fehérvérsejtszám, ezért nő a fertőzések kockázata. Ha a beteg neutropeniában szenved, a kezelést szüneteltetni kell, ami meghosszabbítja az anya Larától való távollétét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.