Ez vár ránk a héten: havazás jöhet és egyre hidegebb lesz a levegő

Forrás: shutterstock -
eső havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét végére indul be a téliesebb időjárás: egyre hidegebb lesz és havazás is jöhet.

Hétfő
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte a Dunántúlon várható eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon havazás is. Délután a csapadék a Dunától keletre lesz jellemző. A délies szél megerősödik. 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd
Hajnalban, reggel többfelé várható eső, a hegyekben havas eső, majd nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, a nap is kisüthet. Délután aztán DNy felől újabb csapadéktömb érkezik. 10 fok köré enyhül a levegő, erős maradhat a DNy-i szél.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

Szerda
Marad a borongós idő, átmeneti felszakadozások lehetnek csak a felhőzetben. Délnyugat felől több alkalommal ered el az eső. 10-12 fok is lehet.

Csütörtök
Erősen felhős, párás időre számíthatunk. Inkább délen és keleten valószínű újabb csapadék, máshol már kisebb az esély csapadékra. 5 fok köré csökken a hőmérséklet.

Péntek és szombat
Folytatódik az erősen felhős, vagy borult idő. Többfelé várható csapadék, mely az eső mellett az ország északnyugati felén már egyre inkább havazás lehet. A viharossá fokozódó ÉNy-i szél egyre hidegebb levegőt hoz - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.