Súlyos sérüléseket szenvedett egy nő a Mátrában: az önkéntes segítők kerekes hordágyon hozták le

mentő hegymászó önkéntes segítő lábtörés Mátra sérülés mentés megmentette túrázó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A  túrázó a Mátrában került bajba, miután az erdő sáros talaján megcsúszott és megsérült. A szerencsétlenül járt nő segítségére a speciális egység sietett.

A pórul járt túrázó maga hívta fel a segélyvonalat. A mentők a Kékes alapítvány önkénteseit riasztották, akik azonnal a középkorú nő segítségére siettek. A nő egyedül túrázott az erdőbe, és mivel lábtörése miatt erős fájdalmakkal küzdött, nem is volt kérdés, hogy azonnal segítséget hív.

Mivel a túrázó nem tudott lábra állni, az önkéntes segítők kerekes hordágyon szállították biztonságos helyre, ahol a mentők már várták a sérültet.

Pár órával később ugyanezen a területen két nő tévedt el, az átfagyott túrázóknak is a speciális mentők segítettek biztonságos helyre jutni. Ilyenkor, télen jóval gyakrabban riasztják a speciálisan, erdőben bajbajutottak segítségére siető egységeket a sérült, illetve eltévedt túrázók.

December közepén három hegymászó vesztette életét a Magas-Tátrában, erről a tragikus esetről itt írtunk bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.