Három hegymászó vesztette életét a Magas-Tátrában

Forrás: Adam Opioła/Wikimedia Commons -
hegymászó halálos baleset Magas-Tátra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három hegymászó vesztette életét a szlovákiai és a lengyel Magas-Tátrában lavinák miatt - közölték vasárnap a hegyimentők.

A szlovákiai Hegyimentő Szolgálat (HZS) szerint Zbojnicka chata hegyi menedékház közelében egy 36 éves és egy 41 éves szlovák férfit sodort el a hótömeg, akik a lavinafigyelmeztetések ellenére indultak útnak. Mentőkutyákkal és műszerekkel folytatott többórás keresés után már csak a holttestük került elő.

Három hegymászó életét vesztette a Magas-Tátrában (A lép illusztráció) Forrás: Adam Opioła/Wikimedia Commons

A Magas-Tátra lengyel oldalán két nagyobb és több kisebb lavina zúdult le a hétvégén. A Kondratowa-völgy mentén szombaton három embert sodortak el a TVN24 helyi televízió jelentése szerint.

Egy 19 éves lengyel férfi az újraélesztési kísérletek ellenére meghalt, a két másik síelő sérüléseket szenvedett, de életben maradt, és kórházba szállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.