Újabb földrengés rázta meg Indonéziát, az epicentrum 140 km-rel a tengerfenék alatt volt

Forrás: Shutterstock -
Indonézia földrengés epicentrum cunamiriadó tengerfenék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai geológiai kutatóintézet szerint 6,1 erősségű földrengés rázta meg szerdán Indonézia Szulavézi szigetének északi és középső részét, valamint a Maluku-szigetek északi részét. Az indonéziai meteorológiai, klímaügyi és geofizikai hivatala nem adott ki cunamiriasztást.

A földrengés epicentruma mintegy 140 kilométerrel a tengerfenék alatt, Gorontalótól 65 kilométerre, délkeletre volt. Az első jelentések nem számoltak be a földrengés okozta károkról.

Szeizmográfos földrengés-mérés (illusztráció) Forrás: Shutterstock


Indonézia a Tűzgyűrűnek nevezett, szeizmikusan aktív törésvonal mellett helyezkedik el. A szigetországban gyakoriak a földrengések. Tavaly novemberben egy 5,6-es erősségű földrengés legalább 331 ember halálát okozta Nyugat-Jáván. 2018-ban a Szulavézit megrázó földrengés és a szökőár mintegy 4340 ember halálát okozta. A 2004-ben Szumátra szigeténél bekövetkezett, 9,1-es erősségű rengés és a nyomában keletkezett szökőár 14 országot érintett, és 226 ezer halálos áldozattal járt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.