Kis híján csalás áldozata lett Csuti: erre figyelmezteti a követőit

Fotó: Polyák Attila - Origo -
követő Szabó András Csuti áldozat csalás Interpol figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa levelet kapott az Interpoltól Csuti. Bár az üzletembernek rögtön feltűntek a gyanús jelek, nyilvánosságra hozta a csalóktól kapott levelet, hogy más is tanuljon abból, ami vele történt.

A magyar rendőrség és az Interpol nevében keresték meg e-mailen Csutit, aki szerencsére rögtön rájött az átverésre. Az üzletembert azzal próbálták meg becsapni, hogy lefoglalják a számítógépét tiltott oldalak megtekintése miatt, de ha rákattint egy linkre, akkor szemet hunynak a dolog felett -írja a Bors.

"Engem valamiért rendszeresen megtalálnak ezekkel az átverős dolgokkal. Nyilván már első ránézésre gyanús volt ez a levél is, aztán amikor a harmadik mondatig eljutottam, láttam, hogy ez teljes zagyvaság. Kezdjük ott, hogy az Interpoltól egy gmail-es címről írtak, Jürgen Stock nevében. Ez már bőven intő jel, de az főleg, hogy egyetlen épkézláb mondatot nem tartalmazott az iromány... Tulajdonképpen azzal próbáltak ráijeszteni a címzettekre, hogy lefoglalják a számítógépüket tiltott oldalak megtekintése miatt, de ha rákattintunk egy linkre, akkor semmi baj nem fog történni..."

- kezdte Csuti.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Azért osztom meg mindezt, hogy az emberek lássák, résen kell lenni, oda kell figyelni, mert az online világ kegyetlen, és azonnal lecsap, ha hibázunk. Én is megannyi hasonló adathalász levelet kaptam, és pontosan tudom, hogy sokan járunk egy cipőben.

Éppen ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy mielőtt bármire rákattint, tájékozódjon, győződjön meg arról, hogy miről is van szó, mert a csalók egy pillanat alatt megkaparintják az adatait"

- tette hozzá.

Ha kíváncsi vagy, ki Csuti új kedvese, olvasd el az erről megjelent cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.