Elrabolták a WHO egyik orvosát: az autójából rángatták ki

Forrás: Shutterstock -
WHO orvos Mali
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismeretlen fegyveresek elrabolták az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik orvosát Mali keleti részén - közölte az ENSZ sajtóirodája kedden.

Mahamadou Diawarát hétfőn hurcolták el; az autójából rángatták ki Menakában. A város az ország keleti részén fekszik, ahol jelenleg aktívak az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető dzsihadista csoportok.

Az ENSZ közleménye szerint a támadók csak az orvost vitték magukkal, a férfi sofőrjét nem. Diawara a WHO megbízásából 2020 eleje óta irányította az erőszak által fenyegetett távoli közösségek orvosi ellátását.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Malit az országban 2012-ben kitört felkelés óta politikai, gazdasági és humanitárius válság sújtja, amely elősegítette a dzsihadisták térnyerését. Az Iszlám Állam és az Al-Kaida szövetségesei rendszeresen támadnak meg civileket, katonákat és az ENSZ békefenntartó erőit is.

Az ország középső része az erőszak melegágya, és a konfliktus a szomszédos Burkina Fasóra és Nigerre is átterjedt. A dzsihadisták jelentős területeket foglaltak el, emberek ezreit ölték meg, és csaknem kétmillió embert hurcoltak el - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.