Magára hagyta sebesült élettársát a dunaharaszti férfi, az asszony elvérzett

Forrás: Shutterstock -
Dunaharaszti családon belüli erőszak vádemelés elvérzett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki elvérzett - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető és a sértett nő élettársként élt együtt Dunaharasztin. A kapcsolat során a férfi egyre jobban "uralkodni" kezdett a nő felett, amit részben fenyegetésekkel, részben bántalmazásokkal ért el. 2021 decemberére a sértett már számos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az elkövetőtől, de nem fordult a rendőrséghez.

Azt írták, hogy december 2-án ismét vita alakult ki köztük, amikor a férfi legalább háromszor megütötte a nőt, akinek a lábán ugyanekkor egy szúrt sérülés is keletkezett, amely erősen vérezni kezdett.
A sértett maga hívta a mentőket. A diszpécser telefonon adott utasításokat a sértettnek a sérüléssel kapcsolatos elsődleges teendőkkel kapcsolatban. Az elkövető maga is beszélt a diszpécserrel, aki elmondta neki, mit tegyen a vérzés csillapítására. A férfi azonban csak egy rövid ideig vett részt a sértett ellátásában, majd elment. Rövid időre ugyan visszatért, de már nem segített az egyre gyengülő nőnek, és autóval elhajtott. Mire az elkövető ismét visszatért, a nő már nem lélegzett, és a mentők sem tudták újraéleszteni. A vérveszteség miatt veszítette életét, amely "jó eséllyel elkerülhető lett volna", ha időben szoros nyomókötéssel látták volna el a sebét - áll a vádiratban.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az elkövető ellen kapcsolati erőszak bűntette és halált okozó segítség nyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.