Megfojtotta ágyban fekvő feleségét a féltékeny férj: magával is megpróbált végezni

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság halál Ököritófülpös fojtogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2022-ben családi házukban megfojtotta a feleségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ököritófülpösön.

A törvényszék az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, hogy a bírói tanács a vádlottat emberölésben mondta ki bűnösnek, és kizárta feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi és a nála huszonegy évvel fiatalabb nő házassága 2021 nyarán a vádlott irracionális féltékenysége miatt megromlott. 2022. január 1-jére virradóra szóváltásba keveredtek, amelynek során a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt - olvasható a közleményben.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Ezután a férfi sikertelenül próbálta megölni magát. Reggel hét órakor telefonon értesítette a segélyhívót a gyilkosságról. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánását és az önfeljelentést, ugyanakkor súlyosbító körülményként a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodását, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozó sérelmére követte el.
Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.