Még mielőtt megjósolhatta volna a tél végét, elhunyt a kanadai sztármormota, Fred

Forrás: Diliff/commons.wikimedia.org -
halál jóslás tél mormota
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nagyon várták az emberek, hogy február 2-án előbújjon Fred, a mormota, és megjósolja a tél végét, ám még a jövendölés előtt elhunyt.

A kanadaiak épp úgy figyelik a mormotákat, ahogy mi a barlangból előbújó medvéket, hogy megtudjuk, meddig tart a tél. A németföldről tengerentúlra vitt hagyomány szerint február 2-án, a mormota napon kell figyelni a téli álmából ébredő mormotát, ami ha kibújik az odújából, és kint marad, a télnek hamarosan vége, ám ha meglátja az árnyékát, megijed és visszabújik, akkor még legalább hat hétig hideg, kemény idő várható.

A kanadai Quebecben idén február 2-án hiába várták az emberek a sztármormotát, Fred la Marmotte-t, az időjós nem bújt elő, mert elpusztult téli hibernációja közben – írja az Insider cikke alapján a 24. Az ünnepség szervezője elnézést kért a jelenlévőktől, és Fred helyett önkéntes gyerekek vállalkoztak a jóslásra.

Forrás: Diliff/commons.wikimedia.org

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.