"Elkapta a vádlimat" - rátámadt egy harcsa a Ráckevén horgászó férfira

Forrás: Unsplash.com/ Milos Prelevic -
Ráckeve harcsa horgász halszörny támadás horgászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár hete az tartja lázban az országot, hogy ha egy harcsa képes megölni egy 20 kilós kutyát, vajon a gyerekekre is veszélyes lehet-e a halszörny. 

Az egész országot sokkolta a hír, miszerint egy elpusztult 40 kilós harcsa szájában egy 20 kilós kutya maradványaira bukkantak. A ragadozó torkán akadt a termetes négylábú, amelynek következtében a kutya és a harcsa is elpusztult.

A Borsnak Petróczi István, a Mysticat Team Modern Harcsázás pecása nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, és elmondta, hogy a harcsa egy rejtőzködő ragadozó.

"Keresi a búvóhelyeket, akadós részeket, melyek az ember számára nem vonzó fürdőzési helyszínek. A ráckevei eset tényleg nagyon ritka, ahogy az is, hogy ekkora állatot próbál meg elejteni, elsősorban apróbb halakkal táplálkozik "

-mondta a profi harcsahorgász.

A harcsa az édes vizek óriása Forrás: Unsplash.com/ Milos Prelevic

A lapnak egy horgász is mesélt, aki a saját bőrén tapasztalta meg, milyen, ha az emberre támad a harcsa.

"Épp Ráckevén horgásztam a barátaimmal, amikor a stégről mentem be a vízbe. Még csak a létra második fokán jártam, körülbelül a combomig ért a víz, amikor a harcsa elkapta a vádlimat. Mondanom sem kell, nagyon megijedtem, azonnal „kiugrottam" a vízből. A lábamon jól látszott a körülbelül tenyérnyi vagy picivel nagyobb harapásnyom. Biztosan harcsa volt, mert a többi ragadozóhalnak nem ilyen a fognyoma – nyilatkozta Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.