kocsonya-szépségverseny Badacsonytördemic kocsonya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pandémia miatt két évig nem került sor a kocsonyák mustrájára, ám idén visszatért a szépségverseny, és hatalmas érdeklődés övezte a megmérettetést.

A kocsonya sok helyen nem hiányozhat a karácsonyi vagy éppen szilveszteri ünnepi asztalról, míg mások egyenesen ódzkodnak ettől a remegő ételtől. Egy biztos: a magyar szakácsok ismét megmutatták, hogy a kocsonya is lehet szép, sőt mi több, egyenesen művészi alkotás.

Múlt szombaton tizenhetedik alkalommal került sor a kocsonya-szépségversenyre, melynek helyszíne a badacsonytördemici faluház volt. A zsűrinek összesen 37 kocsonya közül kellett kiválasztania a legszebbet.

Az első helyezett a magyar címert ábrázolja, készítője pedig a nemesgulácsi Soós Csilla. Második lett a mesztegnyői önkormányzat, harmadik a Nemesgulács Jövőjéért Egyesület alkotása. A szervezők hirdettek gyermekkategóriát is, itt a helyi Rózsakő Óvoda gyümölcskompozíciója kapta a legjobb értékelést, a második helyen a nemesgulácsi Steer-fiúk kocsonyája, a harmadikon a Rózsakő Óvoda zöldséges kompozíciója végzett – olvasható a veol.hu cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.