büntetőfékezés börtönbüntetés életveszélyes manőver életveszélyes Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyomozás során kirendelt szakértő szerint az elkövető pszichológiai jellemzői miatt nem alkalmas gépjárművezetésre.

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 48 éves sofőrrel szemben, aki egy indokolatlan fékezéssel szándékosan teremtett veszélyhelyzetet a 71-es főúton, Balatonakaliban – olvasható az Ügyészség honlapján elérhető közleményben.

A sofőr még 2021. október 1-jén, reggel közlekedett autójával Balatonfüred felől Zánka irányába. Az előtte haladó másik személygépkocsi vezetője egy kereszteződésben lévő zebránál erős lassításba kezdett, mivel ott többen is várakoztak. Miután senki nem kelt át az úton, a sofőr továbbindult, az ámokfutó ekkor rádudált az előtte haladóra, majd a zebrán szabálytalanul megelőzte.

Ezután a sávba való visszatérésekor jobbra húzódva szándékosan akadályozta a szabályosan közlekedő másik sofőrt, az előzést befejezve pedig hirtelen és indokolatlanul állóra fékezte saját járművét. A mögötte haladó csak úgy tudta elkerülni az ütközést, ha erőteljesen lefékezett. A vádlott ezt követően elhajtott a helyszínről, az esetről azonban videófelvétel készült.

"Az ügyészség a vádiratában a bűncselekmény elkövetésekor felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, emellett indítványozta, hogy a Veszprémi Járásbíróság a járművezetéstől végleges hatállyal tiltsa el a férfit, és a korábbi szabadságvesztés büntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el" – zárul a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.