Vádat emeltek egy ápolónő ellen, aki édesanyját próbálta megölni

édesanya ápolónő gyilkossági kísérlet MTI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emeltek egy édesanyját megölni próbáló ápolónő ellen Heves vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gubala Ádám Miklós tájékoztatása szerint a Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki a vádirat szerint közel húsz éve dolgozott szakképzett nővérként a gyöngyösi kórházban.

A vádlott pszichiátriai beteg édesanyja 2021 augusztusában került be az intézmény egy másik osztályára, majd közel két hónap múlva lánya külön kérésére áthelyezték a kórháznak arra a részére, ahol ő is dolgozott.

illusztráció Forrás: Shutterstock

A nő elhatározta, hogy megöli anyját, ezért kizárólag orvosi utasításra beadható, külön, zárható szekrényben tárolt morfint szerzett arra hivatkozva, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége. Később az ügyeleti idejében különböző gyógyszerek keverékét infúzióban beadva megpróbálta túladagolni édesanyját.

A beteg szülő a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a gyors orvosi beavatkozás, és az azt követő többhetes kezelés mentette meg - tette hozzá a helyettes szóvivő.

A nő bűnügyi felügyeletben várja a bíróság előkészítő ülését. A Heves Vármegyei Főügyészség vele szemben - bűnössége beismerése esetén - 8 év szabadságvesztés, valamint végleges hatályú foglalkozástól eltiltás kiszabását javasolja az ügyben első fokon eljáró Egri Törvényszéknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.